mandag 15. juni 2015

NM Mjøsa 2015

Årets NM har det vært mye skriverier og oppstyr rundt. Det at catch&release blir innført på en slik konkurranse og i et slikt miljø har skapt litt støy.

Jeg må bare få sagt at det er gledelig å se at dette ble innført i en sånn type konkurranse. Man kan diskutere så mye man vil om at de tradisjonelle konkurransene har skadet vekst og bestand i Mjøsa, men uansett synes jeg at dette var en fin konkurranseform som fungerte utmerket til å være første gang det ble arrangert. Det er litt ålreit med andre typer konkurranseformer enn bare tradisjonell innveiing. Litt varierte konkurranseformer gjør det litt mer artig synes nå jeg, og forandring nå og da er aldri feil. Tanker om konkurranser med for eksempelvis et baglimit-system hadde vært gøy, hvor taktikk hadde blitt viktig.  Noe som kanskje blir aktuelt senere?

Mange har også uttrykt bekymring over at sponsorer kan bli borte, med at "showet" med slike konkurranser blir borte. Det er noe jeg tviler sterkt på at skjer! Jeg tror at det bare åpner for flere leverandører/sponsorer som satser på catch&release og slike konkurranseformer. Så lenge NM trekker så mange som det gjør, er det ingen problem. Det er såpass mange av oss fiskere som liker å fiske,uavhengig av konkurranseform, og jeg tror at miljøet generelt støtter opp under dette uansett hva som skjer. Jeg tror ikke at denne konkurranseformen "dreper" NM, jeg tror dette kommer til å fungere fint i flere år fremover.

For vår del ble ikke fisket noe å rope hurra for. 4 fisker som var for små var det vi var borti. Sånn er det.

Uansett så skal Norges Trollingforbund ha skryt for arrangementet, og jeg håper dette er noe det vil bygges videre på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar