fredag 29. mai 2015

Eina og Mjøsa

Gjeddesesongen har for lengst startet, og førleksfiske startet tidlig i år. De store fangstene har uteblitt. En liten fisk fra land, og mistet en grei en fra båt. Førleksfiske er vanskelig, og det ble ikke noe lettere med den høye vannstanden. Eina er det vannet det har blitt satset i, da tanken er å bli kjent med vannet. De fleste turene har endt med bilde av baits, noe som sier sitt. La merke til at noen gjedder kom inn for lek da vannet holdt 10 grader for  litt over en uke siden. Var en kjapp tur ute i dag, hvor jeg mistet tre stykker. Den ene av de tre var den eneste som virket bra, og som endte opp med en shad som måtte inn til behandling med lim. Surt å miste årets første OK-gjedde.

 baits

Årets første mjøstur ble derimot noe annet. Vi dro ut sist helg i 20-tiden og første fisk satt kl.21. Det var en pen og sprek ørret på over 3kg. Den hadde den råeste kondisjonen jeg har sett av den lengden utpå der! Hadde ikke med vekt dessverre, så det ble med å anslå. Den var 62cm og smellfeit, klarte ikke helt å få til et bra bilde da vi prøvde å være raske med å få den ut igjen. Har fått flere ørreter på samme lengden som har veid rundt 2.6/2.7 som ikke hadde den råe kondisjonen der. Vi konstaterte at den veide over 3kg og slapp den ut igjen. Moro!


Hadde et hugg 22, og neste faste fisk kom 23. Denne var liten, så den var det bare å kroke rett av. Fikk så klart kjempetrua når det beit bra så tidlig, med masse fisk på loddet. Fiska til 07.00 og hadde ikke et napp i mellom 23-07. Sånn er det, fin tur var det uansett!

Da blir det Eina og Mjøsa fremover, så får en se om det blir en fjelltur i Juli før Femunddraget braker løs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar