søndag 1. juli 2012

Femunddraget 2012

Det dårlige været ga seg så smått, og ble overraskende bra. Det samme ble fisket for vår del. Konkurransen har en fisketid på 18 timer, så det ble lenge nok i år også!

Vi la ut fra havna klokka 20.00 og hadde alle stengene uti 21.00. Det gikk snaue timen før vi hadde 2 fisker ombord. Vi fikk jo så klart blodtrua på at her skulle det gå unna, men det var ikke full fart hele tida. Det var mere huggperioder og noen slengere her og der som fikk opp vekta. 


Her er de 2 første fiskene, og den ene ble den største vår med en vekt på 2.58kg. Disse ble tatt på 12 og 15 meter. Seks av fiskene ble tatt mellom 10-20 meter og kun tre i overflata.

Så ble det stille i mange timer. Det var opptil 13 båter rundt oss etterhvert, så vi flyttet oss. Plutselig var det litt liv igjen, og det kom ofte 2 og 2 fisker i løpet av små perioder.


Hørte at mange klagde på at det var "løsbett", men det så ikke slik ut. Denne hadde omtrent slukt hele rapala'n! 9/11 hugg satt jo som støpt :)


Været ble mye bedre selv om det blåste litt. På morgentimene tok vi også 2-3 fisker mellom 10.00 og 12.00.
Vi dro inn rundt 13.00 og veide inn. Det ble 9 fisker med totalvekt på 11.7kg noe som ble vinnervekt og personlig beste! Vi vant også for største fisk 2. år på rad, så vandrepokalen ble med oss hjem i år også :)


Femunddraget er en flott fiskekonkurranse hvor man kan oppleve bra fiske og fin natur. En negativ ting som jeg synes de burde rette på, er at de ikke har minstemål. Personlig synes jeg det kunne ha vært et minstemål på iallefall 45cm så ikke all potensiell fisk blir med hjem i panna. Dette var jo noe ergerlig når vi fisket, men det var en konkurranse så det måtte nesten tas med. 

Dette er det 3. året på rad hvor vi har fisket bra, så noe riktig må vi jo ha gjort! Da spørs det om vi klarer å holde det gående, det snur seg fort!

Håper flere kommer oppover og deltar på Femunddraget. Dette er absolutt å anbefale! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar