tirsdag 1. mai 2012

Der satt'n!

Det var godvær ute, og Even og jeg tenkte vi skulle prøve gjedda. Vi hadde ikke tenkt til å gå etter de "store" i dag og bestemte oss for å dra til et vann som lå bare noen hundre meter unna. Vannet har levert flere men små gjedder før, og vannet er ikke akkurat stort heller. Så vi satte av sted med håp om at vi i det hele tatt kanskje skulle få lurt en 3kilos på jerk. Even har vært veldig uheldig når det har kommet til å få gjedde på jerk, da alle har sluppet. Det løsna veldig for Even i dag og debutgjedda var meget vakker!Denne flotte dama veide 8.2 kilo, og vi fikk helt bakoversveis da vi så den nærmet seg land. Vi hadde aldri trodd vi skulle få noe sånt i nettopp dette vannet, og det er veldig godt å se at det er mulig. Vannet har ikke akkurat det største vekstpotensialet, og det er nok ikke veldig mange slike der. Madammen ble satt pent og forsiktig tilbake.

Det ble ikke noe mer etter denne, men det var moro uansett. Det er bare å gratulere Even som har fått en flying start med jerkgjedda!

Vi har lenge klaget på at vannene rundt her ikke inneholder flere store gjedder. Det blir fisket veldig hardt i mange av dem. I dette vannet er det ikke så veldig mange som fisker og det viser seg på snittvekta. Det er ikke akkurat mange fiskere rundt om i Toten som er så glad i gjedda, og mange dreper alt de får. Det er egentlig veldig synd, da mange av vannene har stort potensiale til å bli gode gjeddevann. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar