søndag 15. april 2012

Hvordan lage egne jerkfortommer!

Med møkkavær ute og nesten ingen vann isfritt, kunne jeg finne meg noe bedre å gjøre. Tenkte jeg skulle lage noe flere jerkfortommer. Disse man lager selv er mye bedre enn mange av de ferdiglagde man kan kjøpe. Jeg synes at jerken får en mye mer friere og livligere gang med fortommene jeg lager selv, og jeg er nesten sikker på at de fisker bedre. Ved å bruke en lenke som tynger ned så vidt det er, gjør at jerkbaitet reagerer på selv små bevegelser med stanga som gjør at du kan prøve ut helt nye teknikker. Før så brukte jeg bare de stive ferdiglagde jerkfortommene, men fant fort ut at dette er noe dritt da de bøyer seg og får knekk så fort du får ei gjedde. Gangen på jerkbaitet blir også litt "ødelagt" etter min mening.

Utstyret jeg bruker for å lage slike fortommer er; skrustikke, wire (Savagegear softfelx wire, muddy brown 0.40mm), Wirelås (Lawson stor 12-15kg) og hurtiglås.
Her er et eksempel på en lenke Det første man gjør er å klippe av en ønsket lengde på wire'n, så setter du wirelåsen på i enden. Deretter trer du på enten hurtiglåsen eller lenken.

 Så trer du bare wire'n tilbake inn i wirelåsen.

 Så er det bare å legge wirelåsen nedi skrustikka og skru til det man makter.

Ta en liten test med røsking og riving for å sørge for at det sitter godt nok.

Etter du har gjort ferdig den ene enden, er det bare å ta den andre på samme måte.


Under ser dere det ferdige resultatet. Den ene er med lenke, mens den andre er med en vanlig svivel og et søkke. Dette tynger da enda litt mer og man trekker jerkbaitet litt lenger ned en vanlig. Søkke gjør også at baitet blir enda mer sensitiv for bevegelser med stanga.


Dette er noe som burde prøves! jeg ble veldig overrasket over veldig mange av jerkbaitene mine, da det ble mye friere gang og større utskjæringer. Mange av jerkene viste seg fra en helt ny side. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar